Paine de casa

de anisoara in Piine, 28 Feb 2010 | 29377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte caldut
  • 500 gr de faina de calitate superioara
  • 30 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei fara miros
  •  Pentru ungerea painii:
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pina se va ridica drojdia. Se va ridica undeva de 2 ori.


Separat, intr-un vas mai mare se cerne faina. Se toarna peste ea tot continutului din vasul cu drojdie si framintati aluatul pina se va dezlipi de pe maini . In timpul framintarii se ung mereu mainele cu ulei si se framinta cca 5-7 minute. Aluatul va fi elastic si moale la pipait.


Aluatul framintat se rastoarna pe partea cealalta in vasul care a fost framintat si se lasa sa creasca aproximativ 2 ore- totul depinde de temperatura camerei.

Iara se framinta si se pune in forma pentru coacerea painii , care se unge in prealabil cu putin ulei. Aluatul trebuie sa umple forma pe jumatate. Se lasa din nou sa creasca la un loc caldut.


Se incalzeste cuptorul la temperatura de 190-200C.


Inainte de a fi dat la cuptor se unge deasupra cu oul batut cu laptele.


Se coace in cuptorul incalzit bine timp de 40-45 minute. Dupa 10 minute de coacere se scade la temperatura de 170 C.


Painea gata coapta se scoate din cuptor, din tava si se pune pe un gratar, sa se raceasca .


Aceasta paine din fotografie a fost coapta in forma de silicon , in care am copt mai inainte checul auriu. Am ramas foarte multumita de utilizarea formei de silicon.

Laptele se poate inlocui cu apa calduta.



 

COMENTARII (6)

gaby_duceag 1

06.04.2010, 10:01

Anisoara,imi lipsesti pe site.Hristos a inviat!sper ca esti bine

bita 1

06.04.2010, 10:12

foarte bine arata

DanMonica 1

15.03.2012, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!