Paine de casa

de Krystyan Trendy in Piine, 23 Oct 2013 | 1294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru maia :
  • 100ml apa
  • 25 g drojdie
  • 50g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru aluat :
  • 1 kg de faina
  • 700 ml apa calda
  • sare
  • 50ml ulei
  • ulei pentru intins foile si uns tava
  • optional : 1 galbenus de ou crud
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Mod de preparare maia :

Asezam cubul de drojdie intr-un castron.Adaugam apa,faina,zaharul,sarea si amestecam bine pana cand maiaua devine ca o smantana groasa.Acoperim castronul cu un prosop si lasam 10-15 minute intr-un loc caldut ca sa creasca.

Intre timp punem faina intr-un lighean de bucatarie ,adaugam apa ,sare si framantam putin .Apoi adaugam maiaua si framantam iar,apoi ulei incalzit putin si framantam .Cand aluatul nu se mai lipeste de maini ,lasam intr-un loc caldut la crescut 20-30 minute.Ligheanul se acopera cu 2 prosoape .

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua . Se aseaza in doua tavi unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina .Se cresteaza putin cu cutitul aluatul asezat in tavi. Asezam tavile in cuptor si le lasam 15 -20 minute ,apoi intoarcem tavile si le mai lasam 10-15 minute.

Optional : cand painea este aproape gata se unge pe deasupra cu galbenus de ou ca sa capete un aspect lucios si mai lasam tavile 5 minute in cuptor.

Cand painea este gata se aseaza tavile pe un tocator ,acoperim cu un servet umed si inca unul uscat si lasam 15 minute acoperit.Apoi scoatem painile din tavi pe tocator. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine de casa-0
Paine de casa-1
Paine de casa-2

COMENTARII (11)

Rux

Rux 1

23.10.2013, 20:42

O painica grozava!

Rocsi

Rocsi 1

23.10.2013, 21:02

O bunatate de paine

 merisor

merisor 1

23.10.2013, 21:35

Buna painica de casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!