Paine de casa

de deyutzky in Piine, 2 Mar 2014 | 9529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 paini:
  • cca 750-800 gr faina de grau
  • 40 g drojdie proaspata
  • cca400 ml apa calduta (daca mai este nevoie se mai adauga dupa)
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri de Kefir
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 2-3 lingurite seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia o dizolvam in apa calduta cu zaharul.

Se pune faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei se face o gropita in care se pune drojdia dizolvata, sarea, uleiul si kefirul. Se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald aprox 1 h.

Scoatem aluatul din tava si rupem bucati din el formand bastonase mai groase.

Tapetam o tava de paine/cozonac cu hartie de copt si punem bastonasele de aluat. Mai lasam aluatul 15 minute la crescut in tava.

Batem oul cu un praf de sare si ungem cu el painea. Deasupra punem semintele de floarea soarelui.

Preincalzim cuptorul si dam tava la foc mic-mediu pana cand se rumeneste frumos, aprox. 40-45 de minute.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine de casa 301405
retete culinare - Paine de casa 301406
retete culinare - Paine de casa 301407
retete culinare - Paine de casa 301408
retete culinare - Paine de casa 301409
retete culinare - Paine de casa 301410

COMENTARII (24)

Luckycake 1

03.03.2014, 20:47

painea facuta in casa e cea mai buna

nadea68 1

03.03.2014, 21:22

ador painea facuta in casa...abia am scos di cuptor si eu

Lia_ 1

04.03.2014, 19:34

ce bine arata. fac des paine cand ma apuca, ar fi cazul sa nu mai fac din minte, sa mai schimb reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L