Paine de casa

de Ina in Piine, 11 Apr 2010 | 8431 vizualizari

 

Azi am facut paine pentru a doua oara in viata mea! Si asta pentru ca mi-a fost lene sa ies din casa... E ultima zi de CO, maine reincep serviciul, naveta... ma intelegeti...Nici nu stiti ce frumos mirosea in bucataria mea!!!

 

INGREDIENTE

   
  • 1 kg. faina
  • 2 plicuri cu drojdie uscata
  • O lingurita cu zahar
  • O ceasca cu lapte
  • 1 ou
  • O ceasca ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

 

       Intr-o cana se dizolva  drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina.

      Faina  ( un kg.) se pune toata intr-un vas mai mare ( un lighenas de framantat coca). Facem o scobitura in mijloc, unde  turnam cca. 100ml. apa fiarta, apoi drojdia dizolvata in lapte. Acoperim vasul si-l dam la loc cald, cca. 30 min., pana creste maiaua.

Cand vedem ca a crescut, incepem framantatul, adaugand  oul, apa calda, un varf de cutit de sare si putin ulei , pentru a se putea desprinde coca de pe mana mai usor. Cand e gata framantatul, mai tinem vasul acoperit la cald, inca cca. o ora, lasand sa creasca aluatul.

       Se imparte coca in doua si se fac painici, modelandu-le dupa preferinte. ( De data asta, eu  le-am impletit  ). Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt ( daca nu ai, poti pune putin ulei si tapetezi cu faina).

       Se mai lasa 20 min. in tavi, apoi se dau la cuptor pentru inca 40-45 minute.

       Cand sunt gata, le scoti din tavi , le stropesti cu putina apa si le acoperi repede cu un prosop . In felul asta coaja nu ramane tare, ci se fragezeste .

 P.S.   Ca painea sa fie de post, poti renunta la ou, iar laptele il inlocuiesti cu apa calda.  ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionela2682 1

13.04.2010, 11:22

chiar ce buna este o calavie ! din painica asta a ta!

mena29 1

14.04.2010, 14:48

nota 10

Ina 1

14.04.2010, 15:02

mena

Mie-mi zici, ionela? Totusi....n-am facut in ziua aia calavie, ca n-am mai avut din ce

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine trandafir