Paine de casa bio

de Teo in Piine, 14 Noi 2009 | 6653 vizualizari

 

este o paine sanatoasa, fara aditivi si taaare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de faina
  • drojdie cat 2 nuci mai mari
  • 1 praf de sare
  • 1 1/2 l apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa bio:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca potrivit de tare, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce s-a dospit se imparte coca in doua si se mai framanta fiecare bucata si se mai lasa la dospit o jumatate de ora.


Se intinde ficare paine in tava tapetata cu gris pentru a nu se lipi coca. Se ung cu o rosie taiata pe jumatate si se fac floricele cu dosul unei furculite.


Se da la cuptorul pe vatra aprox. 30 de minute.


 

TIPS-URI

1

Cantitatie pot fi micsorate in functie de cata paine doriti sa faceti

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine de casa bio 10595
retete culinare - Paine de casa bio 10596
retete culinare - Paine de casa bio 10597
retete culinare - Paine de casa bio 10598
retete culinare - Paine de casa bio 10599

COMENTARII (35)

Teo 1

21.01.2010, 00:27

Si eu sunt o fire vesela si port cu mine umorul; imi place sa fac ''haz de necaz'' si sa trec mai usor uneori peste situatii mai dificile.

silvi0ara 1

14.02.2010, 22:55

Minunata painica facuta in casa.Iar acum se gaseste si la noi pe piata faina bio,e un pic mai scumpa,dar asta este.

nadina73 1

04.10.2010, 01:36

super ma dor ochi la cat am citi aicifelicitari PapaBun si Teo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27