Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher

de AlexTeacher in Piine, 17 Iun 2015 | 689 vizualizari

 

De cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta minunatie este timpul. De indata ce-l pui la locul lui si constientizezi ca nu trebuie sa-ti desfasori neaparat viata pe fast forward ca sa fii fericit, te poti dedica si activitatilor de acest gen.
Sper sa faci reteta pe care ti-o prezint mai jos. Te va impresiona cu adevarat !

 

INGREDIENTE

    • Faina alba (calitativa) – 900 g
    • Faina integrala – 200 g
    • Apa calduta – 600 ml
    • Drojdie proaspata – 40 g
    • Zahar – 1 varf de cutit
    • Masline naturale – 200 g
    • Busuioc proaspat – 1/2 casoleta
    • Ulei cu infuzie de trufe – 1 lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Susan – 2 lingurite
    • Seminte de in – 1 lingurita
    • Sare – 1 lingurita
    • Sare de Himalaya – 1 lingurita
    *Extra faina pentru framantat – 50 g – 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher:

  • Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator;

  • Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o cca 10 min la temperatura camerei;

  • Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt;

  • Tocati frunzele de busuioc;

  • Adaugati compozitia lichida impreuna cu cele doua tipuri de ulei in vasul malaxorului (puteti framanta aceasta paine si de mana - tot ceea ce trebuie sa faceti este sa incorporati treptat ingredientele lichide peste cele solide);

  • Montati carligul sau dispozitivul pentru plamadit si porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati faina treptat;

  • Adaugati apoi maslinele si busuiocul tocat;

  • Framantati cca 8 min (2 minute pe viteza mica, 6 min pe viteza medie);

  • Pudrati coca cu putina faina si asezati-o intr-un bol incapator, acoperita cu un prosop, la caldura pentru a se dospi;

  • Lasati-o cca 60 min;

  • Odata dospita, pudrati-o cu putina faina si modelati-o in 2 cantitati egale;

  • Asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt, cu o distanta considerabila intre ele;

  • Crestati-le usor cu un cutit si ungeti-le cu galbenusurile de ou;

  • Adaugati seminte de susan, seminte de in si sare de Himalaya pe deasupra;

  • Introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru 40-45 min;

  • Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti daca sunt coapte;

  • Lasati-le la odihnit pe un tocator de lemn, acoperite cu un prosop, pentru cca 2-3 ore inainte de a le taia;

    Pofta buna ! 

     

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher 386277
retete culinare - Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacher 386278

COMENTARII (16)

Panacris 1

18.06.2015, 11:56

Multumesc pentru lamuriri Alex!

poa 1

19.06.2015, 09:05

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

19.06.2015, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D