Paine de casa cu cartofi

de LadyCrs in Piine, 16 Apr 2013 | 1014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • 650 g faina
  • 120 ml apa calduta
  • 4 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Punem cartofii la fiert impreuna cu doua lingurite de sare.

Lasam cartofii sa se raceasca.

Amestecam drojdia cu doua lingurite de zahar pana se lichefiaza. Adaugam 2 lingurite de faina sui amestecam. Lasam deoparte si presaram cateva prafuri de faina deasupra.

Cartofii raciti se decojesc si ii pasam cu furculita. Amestecam faina si sarea ramasa cu cartofii.

Peste drojdie punem cele 120 ml de apa si amestecam.

Se adauga peste compozitie lichidul de drojdie si uleiul si incepem sa framantam bine de tot. Va fi un aluat usor lipicios.

Lasam aluatul deoparte acoperit cu  un prosop timp de o ora.

O impartim in doua parti egale si o lasam la cuptor in tava acoperita cu foaie de copt pentru 45 de minute.

Painea coapta se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine de casa cu cartofi 220179
retete culinare - Paine de casa cu cartofi 220180
retete culinare - Paine de casa cu cartofi 220181
retete culinare - Paine de casa cu cartofi 220182

COMENTARII (16)

jolygina 1

16.04.2013, 18:40

buna

danakarin 1

16.04.2013, 20:50

Painea cu cartofi- preferata mea!

Rocsi 1

16.04.2013, 21:16

Cat de bine arata si ce buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L