Paine de casa cu cartofi

de nilgun in Piine, 12 Sep 2013 | 4454 vizualizari

 

Inspiratie in retetele bucatarasilor...multumesc

 

INGREDIENTE

  • 550 gr.faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 2 cartofi mari
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • aproximativ 300 ml.apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • branza- cam 100 gr.
  • chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofii ii punem la fiert in coaja.

Drojdia o punem in 2 linguri de apa calduta la dospit. 

Dupe ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja, ii dam prin razatoare. Peste turnam faina cu sare, drojdia dospita si cele 4 linguri de ulei de masline. Framantam cu apa calduta. Dupa ce framantam bine, lasam acoperit la dospit.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 2, il mai framantam o data. Primul aluat il impletim in 2, punem in tava si presaram chimen deasupra. Al doilea aluat, il intindem usor cu mana, punem branza cubulete mici pe toata suprafata apoi rulam. Punem in tava de chec si crestam in 2-3 lucuri cu lama cutitului. 

Bagam ambele tavi la cuptorul preincalzit la treapta de mijloc, lasam vreo 45 de minute. Apoi le scoatem, ungem cu galbenus de ou, introducem din nou la cuptor pentru 10 minute.

Scoatem tavile din cuptor, le stropim cu putina apa rece, acoperim cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca 10 minute Apoi rasturnam painea din tavi, se le ambalam in hartie alba.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca cu cartofi