Paine de casa cu cartofi

de - Andreea - in Piine, 5 Apr 2014 | 5697 vizualizari

 

Am luat retea de la Merisor >:D< :X ...tin de multa vreme reteta si azi i-a venit randul.Am fost tare incantata de rezultat ... jumatate am mancat-o abea scoasa din cuptor :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte
  • 75 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 1\4 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingura zahar
  • 550 gr faina alba tip '00'
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand au fiert ,ii scurgem de apa ( nu uitati sa puneti deoparte 75 ml de apa in care au fiert) si ii punem intr-un bol.Adaugam untul si pasam ca pentru piure.

Drojdia o frecam cu zaharul pana la lichefiere apoi diluam cu lapte caldut ( NU fierbinte) si adaugam drojdia in bolul cu cartofi.

Punem faina cat sa obtinem consistenta unei smantani .Acoperim si lasam la dospit pentru 10 minute.

Dupa acest timp,adaugam zeama de la cartofi,faina si framantam.Acoperim bolul si lasam la crescut pentru 15-20 minute.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt ) si asezam aluatul.Eu l-am crestat si l-am lasat din nou acoperit pentru inca 10 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pentru 30 minute.

Cu putin timp inainte ca painea sa fie coapta,o scoatem din cuptor si o ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte si o punem din nou in cuptor.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarbesti