Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline

de RuxyRux in Piine, 21 Feb 2011 | 6831 vizualizari

 

O painica frumoasa si tare gustoasa, cu o aroma exceptionala de ulei de masline...By Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina integrala
  • 600 ml apa calduta ( plus 50 ml)
  • 1/2 cana ulei( 100 ml)
  • 3 linguri drojdie
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 2 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline:

Facem din toate ingredientele, un aluat de paine elastic si numai bun de framantat( maxim zece minute). Este posibil sa mai aveti nevoie de cei 50 ml de apa  in plus sau nu, framantati si puneti cate putina. Lasam o ora la crescut la loc cald acoperit cu un servet( eu las lanaga aragaz cu focul deschis la minim). Dupa o ora, impartim aluatul in doua si mai framantam bucatile doua minute. Una din bucati o facem sul si o asezam in tava de copt. Cealalta bucata o impartim in doua. Din jumatate facem trei suluri pe care le impletim si asezam impletitura deasupra peste sulul de aluat in tava pe mijloc. Din cealata jumatate facem 8 bilute pe care le asezam lateral patru si patru. Lasam sa creasca pana ajunge in marginea tavii.

Vom avea o painica frumoasa si foarte decorativa. O dam la cuptor la 200 grade pentru 45-50 de min in functie de cuptor. O taiem numai cand este perfect rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mena29 1

22.02.2011, 10:08

Ce painica buna am gasit eu aici

RuxyRux 1

22.02.2011, 10:29

Mena iubita mea multumesc de vizita deosebita

adry88 1

20.05.2011, 18:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita