Paine de casa cu iaurt

de Andreea Caroline in Piine, 29 Ian 2014 | 2369 vizualizari

 

Va spun sincer ca este una din cele mai pufoase paini mancate vreodata ... Am vazut reteta la Merisor >:D< si arata asa bine incat am zis ca trebuie sa o incerc.Si bine am facut !!! Incercati-o si voi ca tare buna mai este...

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt:

Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru.

Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea.

Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul.

Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute.

Turnam apoi peste aceasta compozitie iaurtul si incepem sa framantam adaugand faina si uleiul putin cate putim.

Framantam bine aluatul,acoperim si il lasam la dospit la loc cald.

Din aluat facem bile .Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si le lasam la dospit inca 30 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pana ce painea se va rumeni frumos la suprafata si va trece testul cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

Inainte de a introduce tava la cuptor ungeti painea cu ulei ( eu am uitat :D )

RETETA IN IMAGINI

Paine de casa cu iaurt-0
Paine de casa cu iaurt-1
Paine de casa cu iaurt-2
Paine de casa cu iaurt-3
Paine de casa cu iaurt-4
Paine de casa cu iaurt-5

COMENTARII (21)

anca_rm

anca_rm 1

30.01.2014, 09:24

bunatate de paine

_Alina_

_Alina_ 1

30.01.2014, 11:56

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

30.01.2014, 11:58

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!