Paine de secara

de simona72 in Piine, 11 Mai 2013 | 4211 vizualizari

 

Inaugurarea formei de silicon pt chec pe care am achizitionat-o din camara a fost cu o paine de secara. Nu este o paine foarte pufoasa, tocmai de aceea o fac mai rar, dar este sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 300 gr faina de secara
  • 150 ml kefir
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata
  • seminte susan pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara:

Am framintat aluatul la masina de paine, ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine:apa, kefir, sare, miere, ulei, faina, deasupra drojdia rupta bucatele. Dupa ce masina a framintat aluatul, l-am pus intr-un castron acoperit cu prosop de bucatarie, apoi l-am lasat la loc caldut sa dospeasca pt 30-40 minute. Dupa ce a crescut frumos, l-am rasturnat pe masa de lucru, am facut un sul din aluat si l-am pus in tava de chec din silicon. Am presarat seminte de susan deasupra, l-am lasat sa mai creasca 20 minute acoperit cu prosop de bucatarie, iar apoi l-am dat la cuptorul incins  la 160 gr pt 35-40 minute.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca painea prinde crusta mai repede decit trebuie, puneti o folie de aluminiu peste paine sa nu se arda deasupra

RETETA IN IMAGINI

Paine de secara-0
Paine de secara-1
Paine de secara-2
Paine de secara-3
Paine de secara-4
Paine de secara-5
Paine de secara-6
Paine de secara-7

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

11.05.2013, 21:07

Imi place painea pregatita in casa

CookieMonster

CookieMonster 1

11.05.2013, 21:49

simona

mirela0911

mirela0911 1

12.05.2013, 11:29

Ce frumoasa e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!