Paine de secara cu seminte

de Corinuta in Piine, 30 Noi 2012 | 1716 vizualizari

 

Mie tare imi place sa aiba consistenta painea pe care o mananc. Nu e ea alba si pufoasa, dar ma satur din 2 felioare :)

 

INGREDIENTE

  • 300g faina de secara
  • 200 g faina alba
  • 320 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri cu seminte: de in, susan, floarea soarelui, sau de care va plac
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu seminte:

Intr-un bol mare se amesteca faina alba cu cea de secara si cu semintele. Se adauga apa calduta amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta bine cca 5 minute. Se presara putina faina peste aluatul obtinut si se lasa sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut cca 30 de minute.

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea, apoi se pune in tava  tapetata cu hartie de copt, se acopera, si se mai lasa 45 de minute sa creasca in tava. Deasupra puteti preasara cateva seminte.

Se coace in cuptorul preincalzit cca 50 de minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate pe un gratar la racit.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine de secara cu seminte 191187
retete culinare - Paine de secara cu seminte 191188

COMENTARII (22)

ANNA_46 1

01.12.2012, 10:32

Foarte buna painica

deyutzky 1

02.12.2012, 10:20

painica facuta acasa mereu e gustoasa

Corinuta 1

02.12.2012, 10:42

de doua ori am facut saptamana asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S