Paine de Spania cu banane caramelizate

de epurasha2bb in Prajituri, 31 Mar 2010 | 2357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita miere
  • 1 praf de copt (optional)
  • 1 banana
  • 3 linguri de zahar
  • cativa stropi de rom
  • pt.decor
  • 2 linguri smantana,
  • 1 lingurita miere
  • 4 nuci 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de Spania cu banane caramelizate:

Se bat ouale impreuna cu zaharul si mierea la viteza mare timp de 20 de minute continuu in robot.Trebuie sa-si mareasca volumul cam de 4 ori fata de cel initial.

(Daca nu aveti atata timp puteti scurta putin timpul si adaugati un praf de copt in faina insa asta va cauza un aspect mai ''deluros ''la suprafata.Eu am facut asa oricum pentru ca am decorat Painea de Spania cu banane deasupra.)

Apoi adaugati faina  amestecata cu praful de copt in ploaie amestecand cu o lingura nemetalica sau un tel de plastic, usor, de jos in sus.Apoi ungeti tava rotunda cu margine detasabila cu unt si turnati cu grija compozitia, niveland cu lingura la final.Bagati la cuptorul preincins si lasati cel putin 15-20 minute fara sa deschideti deloc usa cuptorului.Apoi verificati cu scobitoarea daca e coapta si nu o scoateti direct afara , lasati inca in cuptor dar cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi Pregatim smanatana cu miere si cu miezul de nuca pisat.Se bat cu un blender de mana oana aobtinem o crema dulce cu gust de nuci.Apoi pregatim caramelul pt.banane-punem in tigaiezaharul la topit, si cand devine maronu adaugam rondele oblice si taiate prin doua de banana.Amestecam usor si scoatem pe o farfurie rece de portelan.Apoi incepem decorarea.Ungem suprafata cu crema cu nuci si apoi asezam din loc in loc bananele caramelizate .Este delicios langa o canuta de ceai sau cafea.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine de Spania cu banane caramelizate-0
Paine de Spania cu banane caramelizate-1
Paine de Spania cu banane caramelizate-2
Paine de Spania cu banane caramelizate-3
Paine de Spania cu banane caramelizate-4
Paine de Spania cu banane caramelizate-5
Paine de Spania cu banane caramelizate-6

COMENTARII (7)

danis

danis 1

02.04.2010, 00:52

epurasha sincer nu asa ma vrut sa para ci asa am apasat gresit scuze ,arata foarte bine

epurasha2bb

epurasha2bb 1

02.04.2010, 10:29

mersi Danis!

adry88

adry88 1

18.05.2011, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24