Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare

de DinDragostePentruGatit in Piine, 9 Feb 2013 | 2170 vizualizari

 

Un alt tip de pâine fără frământare, din făină albă de grâu şi de secară, cu tărâţe de grâu şi seminte de in.

 

INGREDIENTE

  • 370 g făină albă de grâu;
  • 220 g făină de secară;
  • 2 lg tărâţe de grâu;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 3 lg ulei de măsline;
  • 500 mL apă caldă;
  • 1 lg rasă de zahăr;
  • 1 lgţ cu vârf sare.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare:

Se cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in. 

Se pregăteşte maiaua:

- drojdia se aduce în stare fluidă cu puţină apă călduţă, o lg zahăr şi 2-3 lg făină - se obţine o pastă de consistenţa smântânii; apa şi făina se iau din cantităţile iniţiale.

- se pune maiaua la loc cald, fără curenţi de aer rece, pentru circa 10 minute, în acest timp îşi măreşte volumul vizibil. 

Peste amestecul de făină şi seminţe, se toarnă maiaua, sa adaugă sarea şi uleiul de măsline. Se amestecă cu o lingură, se toarnă apa calduţă, câte puţin.

Se obţine un aluat lipicios. 

Se pune în vasul ce urmează a fi pus în cuptor se presară făină albă de grâu deasupra, se acoperă cu un şervet curat şi se pune la loc cald, pentru circa 2 ore. 

După acest timp, se pune tava în cuptor, pentru 35-40 minute, la 170 grade Celsius.

Pâinea se taie după ce s-a răcit complet. 

Spor la brutărit!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare 203128
retete culinare - Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare 203129
retete culinare - Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare 203130
retete culinare - Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare 203131

COMENTARII (19)

diaconta 1

09.02.2013, 22:18

cat de bine arata si crusta e asa tentanta

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:43

, Dia.
Vrei sa mai continui?

Rux 1

09.02.2013, 23:49

Si frumoasa si gustoasa...si bine crescuta...iubesc painea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55