Paine din faina integrala de grau si faina de soia

de silvi0ara in Piine, 25 Mar 2011 | 5942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g faina integrala de grau
  • 250g faina de soia
  • 1 plic drojdie uscata
  • ½ lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar(optional)
  • 1 lingura seminte de in

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina integrala de grau si faina de soia:

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea,semintele de in  si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut 1 ora. Aluatul trebuie sa stea la cald si ferit de curent rece.

Dupa ce a crescut se inparte aluatul in formele pe care le doriti.Eu am facut o paine in forma de guguluf. Se pune aluatul in forma ,se mai lasa la crescut 15 minute. Se baga in cuptorul preicins la 200 g C pentru 15 minute, apoi se reduce focul la 180 g C si se mai lasa 25 de minute. Este foarte buna si sanatoasa,mai ales ca faina de soia inlocuieste cu succes faina alba.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine din faina integrala de grau si faina de soia 94498
retete culinare - Paine din faina integrala de grau si faina de soia 94499
retete culinare - Paine din faina integrala de grau si faina de soia 94500
retete culinare - Paine din faina integrala de grau si faina de soia 94501
retete culinare - Paine din faina integrala de grau si faina de soia 94502

COMENTARII (15)

deyutzky 1

26.03.2011, 00:43

frumoasa

silvi0ara 1

26.03.2011, 11:11

E buna si sanatoasa,zic eu.Ma bucur ca va place.

adry88 1

26.05.2011, 11:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21