Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este foarte gustoasa, combinand cele doua tipuri de faina.
Painea se putea coace si in masina, dar noua ne place mai mult forma de chec si de aceia prefer sa o coc in aragaz
Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si am pus-o peste. Deasupra am adaugat drojdia si am pornit programul de framantat. Cand toate ingredientele sau amestecat bine si s-a format aluatul, am adaugat si semintele, lasand cam o lingurita pentru deasupra.
Intre timp am tapetat o tava de chec, cu hartie de copt pe care am uns-o putin cu ulei si am pornit cuptorul aragazului.
Cand masina m-a anuntat ca si-a terminat treaba, am rasturnat aluatul pe planseta infainata, l-am mai framantat putin, i-am dat forma de chec si l-am pus in tava. Cu o pensula am uns painica cu putin ulei, am crestat-o, am presarat restul de seminte si am lasa-to 20’ la crescut.
Am pus-o in cuptor la foc moderat pentru 60’ pana sa rumenit frumos. Am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o asa in tava, la racit.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult