Paine din faina neagra si secara

de lia maria in Piine, 3 Iun 2010 | 12042 vizualizari

 

Este foarte gustoasa, combinand cele doua tipuri de faina.
Painea se putea coace si in masina, dar noua ne place mai mult forma de chec si de aceia prefer sa o coc in aragaz

 

INGREDIENTE

  • 250g faina neagra
  • 250g faina de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri ulei
  • 350ml apa
  • 30g seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina neagra si secara:

Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si am pus-o peste. Deasupra am adaugat drojdia si am pornit programul de framantat. Cand toate ingredientele sau amestecat bine si s-a format aluatul, am adaugat si semintele, lasand cam o lingurita pentru deasupra.

Intre timp am tapetat o tava de chec, cu hartie de copt pe care am uns-o putin cu ulei si am pornit cuptorul aragazului.

Cand masina m-a anuntat ca si-a terminat treaba, am rasturnat aluatul pe planseta infainata, l-am mai framantat putin, i-am dat forma de chec si l-am pus in tava. Cu o pensula am uns painica cu putin ulei, am crestat-o, am presarat restul de seminte si am lasa-to 20’ la crescut.

Am pus-o in cuptor la foc moderat pentru 60’ pana sa rumenit frumos.  Am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o asa in tava, la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina neagra si secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ela 1

03.06.2010, 23:54

intai,Lia 5furci de la mine,ca imi place painea asta,eu mananc numai neagra,se secara,cu seminte...asa,partea a doua,sa ma scuzi Lia,ma iau de fetele astea sugubete:ma bucur ca ati observat ca lipsesc,pe cand voi v-ati hilizit aici,eu am hamalit la marfa,am ticsit masina ca era sa o trimit singura si eu sa vin pe jos ca nu am mai avut loc de marfa,asa ca nu am fost ocupata cu cristi,adica cu sotul meu pt ca acum nu demult am ajuns cu marfa,asa ca trec la partea cu acte si facturi,voi mergeti linistite la somn

ela 1

03.06.2010, 23:54

si sa nu va legati de nadina...

lia maria 1

08.06.2010, 09:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine intermediara