Paine dulce de casa cu zer

de simona72 in Piine, 18 Aug 2013 | 7679 vizualizari

 

Daca tot nu am gasit la ce sa folosesc zerul, ideea mi-a venit atunci cand am avut nevoie de lapte batut pt aluat si nu am avut suficient in casa. Asa ca, o buna parte din lapte batut a fost inlocuit cu zer de capra, iar ideea nu a fost rea deloc...painea este foarte frageda, pufoasa si putin dulce...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml zer de capra
  • 50 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • seminte pt decor: in, susan, dovleac, floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dulce de casa cu zer:

Dupa cum v-am obisnuit, aluatul il fac la masina de paine. Deci am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus, iar dupa ce aluatul a fost framantat, l-am scos si l-am pus intr-un castron pe care l-am acoperit cu prosop de bucatarie. Din cauza caldurii de afara a crescut f repede, 10-15 minute, l-am facut sul, l-am taiat in bucati si l-am pus in forma de iena rotunda. Deasupra am presarat seminte. Am mai lasat sa creasca 15 minute,i-ar apoi l-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

il puteti pune intr-o forma simpla de chec, eu doar am vrut sa-l fac mai frumos de data asta...am tot vazut pe la bucatarasele noastre painici in forma rotunda...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce de casa cu zer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

babi5 1

18.08.2013, 21:25

Esti plin a de surprize

ianculubita 1

19.08.2013, 08:17

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Challe sau Paine impletita