Paine etajata

de RuxyRux in Piine, 6 Feb 2011 | 3858 vizualizari

 

...a la Ruxy desigur...am vrut sa ii spun paine " catarata" dar m-am gandit sa ii aleg totusi un titlu mai elegant...
E o painica de casa, rapida, pufoasa, delicioasa si numai buna de pus pe masa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei de masline
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • o lingura sare
  • o lingura zahar
  • 1/4 cescuta laptepentru uns
  • putina faina pentru presarat( un pumn)  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine etajata:

Cernem faina intr-un vas de paine, adaugam sarea pe margine, facem o gropita in mijloc, punem drojdia, zaharul deasupra si incepem sa turnam cate putin lapte caldut framantand usor. Adaugam si uleiul in continuare.
Facem un aluat dens dar in acelasi timp elastic.
Lasam la crescut acoperit 30 de minute la loc caldut( eu pun langa flacara aragazului)


Dupa 30 de minute, impartim aluatul in trei bile( painica va avea trei etaje), de la mare la mica in ordine descrescatoare.
Pe cea mare o punem la baza si apoi pe cea mijlocie si apoi cea mica in varf. Le apasam usor sa le fixam bine. Painica din varf o presam cu degetul si-i facem o mica gropita in mijloc.
Le mai lasam la crescut 15 minute.

Dupa ce au crescut frumos, le ungem cu lapte, presaram faina si le dam la cuptor incins in prealabil la 200 grade pentru 25 de minute, dupa care le mai lasam inca 10 minute la 180 grade.( in functie de cuptor e posibil sa mai fie nevoie de inca cinci minute)

Scoatem painea racim pe un gratar si rupem o bucatica fierbinte de pofta....sigur nu-i rezistam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine etajata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine simpla cu miere de albine