Pâine fără frământare

de diaconta in Piine, 2 Mar 2013 | 10634 vizualizari

 

Am tot văzut reţeta aceasta,dar parcă aveam eu ceva dubii.Credeam că e un fel de păcăleală,că doar pentru o pâinică trebuie să trudeşti serios,mai ales dacă nu ai în dotare maşină pentru făcut pâine.Când am văzut însă şi la Madi minunăţia de pâine,am zis că musai s-o încerc şi eu.Si mă declar pe deplin mulţumită de rezultat.Vă închipuiţi cât de bună a fost dacă nu m-am răbdat şi am tăiat-o fierbinte.
Dacă vă place pâinea pufoasă la miez dar cu o coajă crocantă,aceasta e reţeta de care aveţi nevoie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa călduţă
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine fără frământare:

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea

Drojdia  am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul.

In mijlocul fainii am facut o gropiţă unde am pus drojdia cu uleiul,apoi am adaugat restul de apa calduţă ,luând câte putina faina de pe margini pâna s-a încorporat toata.

Trebuie sa obtinem un aluat molicel.

Eu am mai adaugat 50 ml de apa.Voi apreciati în functie de tipul fainii folosite.

Am framântat doar pâna s-au omogenizat bine ingredientele,pentru a nu ramâne cocoloaşe.

Am presarat faina deasupra,am acoperit cu un prosop curat si am pus la frigider pâna a doua zi,aproximativ 16 ore.

A doua zi ,am luat aluatul de la frigider,l-am rasturnat pe planseta înfainata,l-am framântat putin si i-am dat forma ovala ca si a vasului în care am copt-o.

Am pus aluatul pe o hârtie de copt.

Avem nevoie de un vas cu capac pentru a coace aceasta pâine.

Vasul în care am copt pâinea,l-am pus  împreuna cu capacul în cuptor sa se încalzeasca.

In timpul acesta am lasat aluatul la temperatura camerei.

Am scos vasul din cuptor si am transferat aluatul cu tot cu hârtia de copt în vas

Am acoperit si am pus vasul din nou în cuptor.

Am lasat 25 de minute cu capacul,apoi am scos capacul si am mai lasat 10 minute pâna când s-a rumenit deasupra.

Coaja a crapat si a devenit foarte crocanta iar miezul a ramas foarte pufos.

 

RETETA IN IMAGINI

Pâine fără frământare-0
Pâine fără frământare-1
Pâine fără frământare-2
Pâine fără frământare-3
Pâine fără frământare-4
Pâine fără frământare-5

COMENTARII (44)

Miha

Miha 1

07.12.2014, 19:36

Lia, eu cred ca ea de fapt a folosit 400 ml, reteta fiind cu 350 ml. Ia sa vedem cine a inteles bine!

diaconta

diaconta 1

07.12.2014, 20:22

Scuze Lia,nu am vazut intrebarea.
Miha a inteles corect.reteta este cu 350 ml dar eu am mai adaugat 50 ml pentru ca aluatul era prea tare.
Acuma depinde de tipul de faina,dar stii si tu asta

diaconta

diaconta 1

07.12.2014, 20:22

Multumesc Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24