Paine fara framantare

de Dya Daniela Andrei in Piine, 28 Mar 2014 | 6598 vizualizari

 

Mi-am propus, cu riscul de a da gres de "n" ori, sa incerc sa pun in practica diverse produse de panificatie. Cand vine vorba de aluat, cu exceptia gogosilor - si nici in astea nu imi pun prea mult baza, totul este un dezastru! Nu este prima mea incercare de a face paine, insa este prima reusita reala. Fie imi iesea prea indesata si uleioasa, fie nu crestea mai deloc,,, in fine, nu imi reusea si gata!

Asa ca m-am oprit la Painea fara framantare pregatita de catre Dia, reteta o gasiti aici
http://www.bucataras.ro/retete/paine-fara-framantare-42710.html

Nu pot sa zic ca am respectat-o intocmai, insa in mare, am incercat sa nu ma abat prea mult de la cele scrise.

Iar rezulatatul a fost surprinzator! O paine gustoasa, cu miezul pufos pufos si cu o coaja crocanta, numa' buna de mancat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 3 lingurite cu zahar
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • sare dupa gust (o lingurita cred ca este suficienta)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.

Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si restul de apa (150 ml), care trebuie sa fie calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si framantam usor aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 2-3 lingurite cu ulei de masline, cat sa omogenizam totul. Presaram apoi putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il pastram la rece pana a doua zi.

L-am tinut la rece in jur de 12 ore. Dupa care am framantat aluatul cu putina faina, cat sa nu se lipeasca. I-am dat o forma rotunda si l-am asezat intr-un vas - incalzit in prealabil in cuptorul incins - , tapetat cu hartie de copt. Acoperim apoi vasul si il punem din nou in cuptor. Dupa 25-30 de minute inlaturam capacul si lasam painea sa se coaca pana ce se rumeneste frumos. Coaja, asa cum va ziceam in introducere, ramane crocanta, iar miezul este tare pufos! Eu nu am mai avut rabdare sa astept sa se raceasca!

TIPS-URI

1

Timpul de coacere variaza in functie de cuptorul fiecaruia. Daca pentru Dia au fost sufiiente 35 de minute, eu am avut nevoie de vreo 2 ore ca sa fie coapta bine. :)

2

Dia a folosit 400 ml de apa pentru cele 500 gr de faina, insa eu m-am limitat la 250 ml. Mi s-a parut prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

danakarin 1

30.03.2014, 01:23

Super!

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 14:13

pofoasa si fara framantare

Dya Daniela Andrei 1

31.03.2014, 15:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine alba