Paine fara framantare

de Lau in Piine, 18 Ian 2021 | 2552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 700 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 50 g drojdie uscata
  • 50 g ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Intr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare.

Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa se dospeasca 1 ora.

Lu-am lingura de lemn si amestecam din nou cca 1 min.

Acoperim cu folie si lasam sa se dospeasca 30 min.

Pe masa infainata rasturnam aluatul,aplatizam putin  si impaturim aluatul in 3 pe lat si inca 3 pe lung.

Lasam 10 min sa se odihneasca acoperit cu o folie alimentara.

Aplatizam din nou aluatul pe masa infainata,impaturim din nou in 3 dupa care rulam ca un rulou.asezam pe o foaie de copt

Presaram faina deasupra,crestam cu un cutit foarte bine ascutit si lasam la dospit 1 ora acoperit cu un prosop.

Asezam painea intr-o cratita sau o tava care a stat in cuptor acoperim cu capac sau folie de copt si coacem painea in cuptorul incalzit la 200 grade timp de 30 min.

Indepartam hartia,reducem temperatura la 180 si mai lasam sa se coaca painea pana ce se rumeneste frumos.

Dupa 20 min facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca pe un gratar painea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasaca