Paine Floarea soarelui

de anaiss in Piine, 4 Feb 2012 | 2530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte sau apa (eu am pus apa ca nu aveam lapte in casa)
  • 3 linguri ulei masline
  • 15 g drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite rase de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Floarea soarelui:

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina  apa calduta impreuna cu zaharul. Apoi se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.

Se amesteca putin, dupa care se adauga apa sau laptele si sarea si se framanta energic pana se formeaza un aluat elastic. Se formeaza o bila si se pune intr-un loc calduros ca sa creasca.

Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce a stat la crescut, se rastoarna aluatul pe masa de lucru, se mai framanta putin si cu sucitorul formam un cerc (destul de grosut) . Il ungem cu ulei de masline si il tapetam bine cu faina, dupa care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Taiem cercul in 4 parti (nu facem taieturile pana in mijloc), apoi fiecare parte o taiem iarasi in 4 si astfel obtinem 16 petale.

Luam fiecare petala, tragem putin de ea si o rotim o data , astfel incat sa aiba o parte laterala in sus.

Dupa ce am facut asa cu toate petalele, presaram diferite seminte deasupra.Eu am avut susan dar puteti pune mac, seminte de floarea soarelui, migdale, etc

Mai lasam aproximativ 1 ora sa creasca, dupa care o dam la cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, pana vedeti ca petalele s-au rumenit bine si au devent crocante.

Pofta buna!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine Floarea soarelui 144455
retete culinare - Paine Floarea soarelui 144456
retete culinare - Paine Floarea soarelui 144457
retete culinare - Paine Floarea soarelui 144458
retete culinare - Paine Floarea soarelui 144459
retete culinare - Paine Floarea soarelui 144752

COMENTARII (23)

anaiss 1

05.02.2012, 21:13

multumesc Kamy:*

VERONICA2607 1

11.02.2012, 15:16

superb aspectul si nici de gust nu am ce zice ..la cum arata...e de mare efect....superba paine...

anaiss 1

11.02.2012, 15:35

Multumesc mult Veronica :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D