Paine Gargarita

de gugugh in Piine, 25 Oct 2010 | 2492 vizualizari

 

este o reteta de pe petitchef.ro, buna buna , a mea a crescut cam mult de aceea arata mai putin a gargarita, merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 1 ou si 1 galbenus,
  • 500 gr faina (am pus putin mai multa pt ca am framantat.o la masina de paine),
  • 7 gr drojdie uscata,
  • 360 ml lapte,
  • 60 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 si 1/2 lingurita sare.
  • pt decor: 1 galbenus si mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Gargarita:

Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra.

Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele solide(faina, sarea, zaharul) apoi se adauga cele lichide(lapte putin caldut), uleiul si ouale si se framnata bine, Apoi se pune si maiaua si se continua framantarea . se lasa la crescut cam 1 ora sa isi dubleze volumul.

Se trece la forma: din coca se taie o bila mare pt corpul gargaritei si o biluta mai mica pt cap. se lasa din nou la crescut in tava. inainte de a baga la cuptor se face o crestatura cu cutitul pe bila mare(corpul),pe bila mai mica se pun 2 stafide pt ochi se unge cu galbenus de ou si se presara cu mac. Se coace in cuptorul preincalzit.

Un deliciu, pufoasa, pufoasa. Eu nu am avut galbenus pt uns asa ca nu a iesit prea aspectuoasa.

 

TIPS-URI

1

mai putina drojdie ca mie mi-a crescut f mult

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine Gargarita 58248
retete culinare - Paine Gargarita 58249
retete culinare - Paine Gargarita 58250
retete culinare - Paine Gargarita 58251

COMENTARII (4)

ela 1

25.10.2010, 18:14

foarte draguta painea ta,merita 5furculite

Rocsi 1

25.10.2010, 19:09

he he ce frumoasa

La Ancuta 1

25.10.2010, 23:40

frumoasa si gustoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!