Paine graham cu masline verzi

de nadina73 in Piine, 16 Mai 2010 | 3638 vizualizari

 

este o paine foarte buna si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 6oo faina alba
  • 500 faina integrala
  • 7-8 linguri tarate
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 250 g masline verzi(negre )fara samburi
  • 120 g unt topit
  • 50 ml ulei masline
  • 500 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine graham cu masline verzi:

Se inmoaie drojdia in apa calduta apoi se pune zaharul si sarea. Se pun in masina de paine ,apoi se pune faina ,taratele,faina integrala,untul topit si uleiul.

Se lasa sa le amestece bine, apoi cand piuie masina de paine se pun maslinele tocate, nu foarte marunt (eu am pus masline verzi,aseara cand am vazut ca nu mai am paine,magazinele erau inchise si nu aveam decat masline verzi in casa,sant bune si cu cele verzi in schimb cele negre se observa mai bine in paine)

Dupa ce a dospit painea se scoate si se imparte in 2 bucati,o sa va iasa  2 paini in 2 tavi de cozonac,pe care eu le-am impletit in 3.

Se pune aluatul in tava unsa,eu pun si folie de aluminiu , se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se unge bine cu ulei si se pune la cuptor pt 30-35 minute la 170 grade.

La fel de bine se poate face si fara masina de paine, se framanta cu mana si o sa va iasa la fel de bine

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32061
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32062
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32063
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32064
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32065
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32066
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32067
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32068
retete culinare - Paine graham cu masline verzi 32069

COMENTARII (23)

nadina73 1

18.05.2010, 10:41

medi e mandra ca si-a cumparat pomisor acuma din primu salar de la bucataras

mariac 1

18.05.2010, 20:00

nadina73 1

18.05.2010, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S