Paine impletita

de ionix in Piine, 31 Oct 2009 | 4922 vizualizari

 

reteta am gasit-o pe un siteul "Bucataria Gabrielei", ... painea e foarte buna, la noi s-a mancat fierbinte...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg faina
  • 2 oua (1 ou este pentru uns)
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingura cu unt sau margarina
  • drojdie (eu am pus mai putin de jumatate de cub), sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

In lapte se pune zaharul, margarina si drojdia la dizolvat.

Intr-un vas se pune faina, se presara sare si se face o gaura in mijlocul ei.

In acea gaura se pune laptele si 1 ou batut.

Se amesteca luand faina din exterior spre interior. Daca aluatul e prea vascos mai adaugati lapte caldut sau ulei pentru a framanta mai bine.

Aluatul se framanta bine circa 15 min. Peste vas se pune un prosop si se pune la loc caldut pentru dospit. Se lasa la crescut circa 40-50 min.

Pe o planseta curate se presara faina, se pune aluatul si se imparte in doua parti egale.

Fiecare parte de aluat se ruleaza pe lung (a se vedea poza). Apoi rulourile de coca se impreuneaza intr-un capat si se impletesc .

Intr-o tava de cozonac se pune hartie de copt, se aseaza impletitura de aluaturi , se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut inca 20-30 min.

Se bate un ou si cu o pensula ungem painea dup ace a crescut.

Cuptorul se incinge in prealabil.

Se da cuptorul la foc mic si se lasa painea circa 20-30 min apoi dam focul la mediu lasanad inca 20 min. Painea se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta sau nu, daca dup ace introduce scobitoarea in paine ramane ceva lipicios pe ea inseamna ca nu este inca coapta.

Cand s-a facut, se scoate pe un fund de lemn sau pe un prosop curat.

Se mananca atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ionix 1

08.02.2010, 18:20

mersic...

simo_brkic 1

16.01.2012, 23:23

e in cuptor!! sper sa iasa delicioasa ca a ta!e prima oara cand incerc sa fac paine..

simo_brkic 1

16.01.2012, 23:27

si sunt sigura ca e super si fara mac sau altele..painica buna se recunoaste mai bine dupa gustul fara prea multe cond.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra multicereale cu tarate