Paine impletita

de marianascarlat in Piine, 5 Mar 2013 | 3323 vizualizari

 

Dupa mine,cea mai minunata inventie in materie de "electrocasnice" este masina de facut paine. N-o sa ma credeti ca am stat cu ea in bucatarie o jumatate de an fara sa o folosesc.
Am primit-o de la fica mea, dar nu avea si un manual de utilizare si pentru ca o aveam doar in pastrare n-am indraznit sa umblu la ea, sa nu o strc.
Pana intr-o zi cand l-am luat la intrebari pe domnul Google sa-mi spuna el cum s-o folosesc?
De atunci n-o mai iert!

 

INGREDIENTE

  • 250 g iaurt (eu am avut kefir)
  • 50 ml apa plus o lingura (eu am pus lapte)
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • 1 ou pentru uns
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Pentru ca am folosit  masina de facut paine, am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea de mai sus.

Dar se poate  framanta painea  si cu mana. Se  amesteca ingredientele uscate apoi pe cele lichide si apoi se  combina. Rezulta un  aluat bun de modelat( nu foarte mult) si se  lasa la crescut pentru 2 ore( la masina creste mai usor).

Dupa ce masina a terminat programul de framantat si dospit, am scos aluatul din vas, am format trei suluri pe care le-am impletit si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt apoi am lasat din nou la crescut pana painica si-a dublat volumul. Am uns cu ou batut , am presarat susan  si am dat la cuptor pentru 25 de minute la foc potrivit.

Pacat ca pana am pregatit eu aluatul, afara deja se intunecase, iar pozele nu au iesit prea stralucite cu telefonul meu si cu lumina becurilor!

E foarte gustoasa! Nu m-am putut abtine si am si rupt un colt pe care l-am mancat cu o cana cu lapte!

Si mai vreau sa slabesc?

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

marianascarlat 1

05.03.2013, 23:54

Multumesc Laura, Sidy, Rocsi! Sunteti niste dragute!

MotanLaOale 1

06.03.2013, 08:32

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:29

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine Floare