Paine impletita de casa

de ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 526 vizualizari

 

Ma fascineaza prepararea painii de cand eram mica, atunci stateam pe langa mama sa vad cum o face si mirosul painii umplea toata casa. Aceasta e prima reteta pe care am incercat-o acum cativa ani, cu ajutorul mamei, iar treptat am facut tot felul de experimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 50 g drojdie,
  • 300 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de dovleac si susan
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita de casa:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata si apa calda treptat. Se adauga sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia.

Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Acum se imparte aluatul in 2 aluaturi mai mici.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat si il impartim din nou in doua. Intindem cu sucitorul foaile de aluat, dar nu prea mult, ci atat cat sa fie usor de manevrat, pentru ca le vom impleti.

Pregatim astfel si celalalt aluat si punem in tavi painile, pe care le mai lasam la crescut inca 15 minute.

Apoi ungem cu ou painile, presaram seminte peste ele si le dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute. Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana sunt gata, in timp ce painile ne imbie cu mirosul lor apetisant.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/paine-de-casa.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine impletita de casa 451424
retete culinare - Paine impletita de casa 451425
retete culinare - Paine impletita de casa 451426
retete culinare - Paine impletita de casa 451427
retete culinare - Paine impletita de casa 451428

COMENTARII (12)

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 19:35

super painica de casa

ancutsa 1

21.07.2016, 13:34

Va multumesc mult!

dantes 1

24.07.2016, 11:51

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18