Paine impletita elvetiana

de Miha in Piine, 26 Mar 2010 | 4186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus + 2 lingurite lapte
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita elvetiana:

In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu am pus putina faina, dar merge si fara) si-l impartim in 2 parti, pe care le vom intinde sub forma de rulou, de cca 60 cm lungime.

Asezam rulourile unul peste altul, sub forma de cruce. Cel de dedesupt il incrucisam peste cel de deasupra, apoi la fel cu celalalt. Sper ca schita si pozele sa fie mai explicite. Eu am exersat cu niste plastilina de la copii inainte. :)) Bine...asta nu m-a impedicat sa o desfac de vreo 2 ori pana sa-mi iasa cum trebuie. :))

Punem aluatul impletit in tava unsa cu ulei si lasam la crescut pentru jumatate de ora. Ungem cu galbenusul desfacut cu lapte si dam la cuptorul incins la foc mediu pana se rumeneste.

O paine tare buna si pufoasa tocmai din Elvetia de la cuscra Danelutza. :))

 

RETETA IN IMAGINI

Paine impletita elvetiana-0
Paine impletita elvetiana-1
Paine impletita elvetiana-2
Paine impletita elvetiana-3
Paine impletita elvetiana-4
Paine impletita elvetiana-5

COMENTARII (12)

ionix 1

01.04.2010, 20:57

hai c-o fac si eu maine... daca tot m-am aras toata ce mai conteaza inc-odata... duc una la soacra-mea daca nu-i place dau vina pe tine

Miha 1

03.04.2010, 01:27

Cu ce te-ai ars Ionixule?

adry88 1

08.05.2011, 16:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04