Paine impletita in 6

de Miha in Piine, 8 Sep 2009 | 2904 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 550 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in 6:

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul.


Prindem toate sulurile la un capat,presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins.Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit,parul papusii Amirei,niste plastilina de la Robert,niste aluat simplu facut din faina si apa...:)))


Deci,pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta


3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga.Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte,le presam unule peste altele.


Se lasa la crescut in jur de o ora,dupa care se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.


Se da la cuptorul incins la 200 grade,pana se rumeneste.


Crocanta la exterior si pufoasa la interior,o minunatie. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine impletita in 6 7432
retete culinare - Paine impletita in 6 7433
retete culinare - Paine impletita in 6 7434
retete culinare - Paine impletita in 6 7435
retete culinare - Paine impletita in 6 7436
retete culinare - Paine impletita in 6 7437
retete culinare - Paine impletita in 6 7438
retete culinare - Paine impletita in 6 7439

COMENTARII (4)

Miha 1

09.09.2009, 10:33

Multumesc Rivka! Esti tare draguta!

Miha 1

16.09.2009, 22:58

Ramo,uite ca in 4 nu stiu.Eu de la 3 am sarit direct la 6.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!