Paine in forma de floare

de mamaieelena in Piine, 5 Feb 2012 | 4062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g. faina
  • 35g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 350ml apa calduta
  • pentru uns deasupra;
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in forma de floare:

Intr-un vas de plastic punem faina cernuta si in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia,zaharul si sarea.Turnam apa treptat si amestecam cu mana pana se dizolva bine drojdia si lasam un sfert de ora sa creasca drojdia si apoi amestecam cu toata cantitatea de faina framantand bine pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste de mana.Se poate lua aluatul si se loveste de masa bine de cateva zeci de ori (40 de ori).Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul si apoi impartim aluatul in 8-10 bucati  si se vor framanta din nou pe rand ca pe chifle(cuptorul il incingem la 180 de grade) Fiecare chifla se asaza  in forma rotunda in care am pus hartie de copt am lasat sa creasca inca 15 -20 minute dupa care le-am uns inainte de a-l pune la cuptor, cu amestecul;apa,miere si bicarbonat ,cu pensula am uns fiecare chifla si am dat la cuptor pentru 45 de minute.Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in forma de floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

silvi0ara 1

06.02.2012, 10:50

Foarte frumos arata,bravo.

mamaieelena 1

06.02.2012, 11:21

onesta draga mea chiar pentru biserica am facut-o dar nu ca si prescura doar de dat

mamaieelena 1

06.02.2012, 11:21

multumesc silvi0ara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ksra marocana