Paine in straturi

de Valclaudia in Piine, 7 Noi 2013 | 6202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 750 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • cca 5 linguri de ulei pentru framantat aluatul
  • 50 gr. masline negre fara samburi (feliate)
  • 2 linguri busuioc uscat
  • 2 linguri seminte prajite de floarea soarelui
  • 2 linguri seminte de in
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 linguri faina neagra
  • ulei pentru uns tava si foile de aluat (cca 75 ml)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in straturi:

Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare.

Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul.

Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul la dospit 20 min. in loc ferit de curenti.

Impartim aluatul in 7 parti egale.

O parte de aluat va ramane simpla, restul partilor de aluat vor fi amestecate separat cu masline, seminte de in, seminte de floarea soarelui,busuioc uscat,faina neagra, seminte de mac.

Lasam sa mai dospeasca in jur de 10 minute, apoi ne apucam de asamblat painea in straturi.

Ungem mai intai tava cu ulei.

Intindem partea de aluat simpla (ramasa neumpluta) pe masa de lucru infainata.

Ii dam o forma cat de cat rotunda, astfel incat sa ne incapa fara probleme in tava.

Asezam prima foaie in tava, o ungem pe toata suprafata cu ulei si trecem la urmatoarea. Ordinea o alege fiecare. Asezam 6 foi una peste alta. Nu uitam sa ungem fiecare foaie cu ulei inainte de a o aseza pe urmatoarea.

Luam un cutit cu lama lunga si subtire si crestam painea pe mijloc in forma de stea, vezi foto mai jos.

Obtinem cate 8 "petale" pentru fiecare foaie. Trecem petalele peste partea exterioara incepand cu stratul superior pana ajungem la baza. Ultimul strat de petale va ramane pe tava, pe acestea nu le mai trecem peste celelalte.

A saptea parte de aluat (eu am ales sa asez partea cu mac la mijloc) se aplatizeaza putin cu sucitoarea si se aseaza la mijloc in spatiul ramas liber de la rasucirea petalelor spre exterior.

Presaram fulgi de chili si seminte de floarea soarelui peste intreaga paine si o mai lasam cca 10 minute la dospit in tava.

Dam tava la copt pentru 45 min. la temperatura medie (170 )grade.

Dupa ce am copt painea o lasam sa se raceasca in tava apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in straturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine "ca la mama acasa"