Paine Indiana Naan

de Brindusa in Piine, 13 Feb 2011 | 9713 vizualizari

 

Aceasta este o paine ca o lipie, foarte des intalnita alaturi de mancarurile indiene. Caracteristica ei e ca prin coacere se desface si lasa in mijloc un gol. Se mananca simpla sau umpluta cu carne tocata, cartofi, ceapa si multe altele.

Painea aceasta este foarte buna calda, direct din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de paine
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 ml iaurt
  • 100 ml lapte, caldut
  • 100 - 150 ml apa , calduta
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Indiana Naan:

Amesteca drojdia cu mierea si  50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma

Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa

Amesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica. Daca coca e prea tare, mai aduga cate putina apa, pana devine mai moale.

Lasa coca la crescut intr-un castron cam 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul

In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura maxima si pune in el o tava mare, ca sa se incalzeasca bin. Daca ai piatra pentru pizza, foloseste-o.

Cu mainile unse cu ulei (sau cu putina faina) scoate coca din castron si imparte-o in 10 bucati.

Intinde 3 bucati de coca sub forma ovala, nu prea subtire,ca sa nu iasa foarte uscate dupa copt

Pune cele 3 bucati in tava incinsa si coace la 225 C (foarte tare) 7 minute, apoi intoarce pe cealalta parte si mai coace 7 minute (in total cam 15 minute ajung)

Scoate painea din cuptor si pune tava la loc in cuptor, ca sa se incalzeasca din nou. Mai coace 3 bucati. Continua pana cand termini toata coca.

Serveste painea calda cu ce curry iti place

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Indiana Naan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra