Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão)

de xana in Fructe de mare, 3 Ian 2014 | 1319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 creveti cu crusta(eu am folosit 5 cu crusta si cativa gata curatati)
  • 3-4 felii de paine alba(sau cat credeti necesar pentru o portie)
  • 1 ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri cu lapte
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • coriandru(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão):

Crevetii se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare(daca folositi si creveti gata curatati, nu-i puneti la fiert, doar pe cei in crusta) pana isi schimba culoarea. Pastram apa in care au fiert si indepartam crusta crevetilor.

Painea se faramiteaza bine si i se adauga laptele si apa in care au fiert crevetii, atat cat sa se inmoaie bine, fara a fi prea lichida.

Intr-o oala punem putin ulei de masline, foaia de dafin, usturoiul pisat si toti crevetii si lasam la calit la foc domol, avand grija sa nu prajim prea tare usturoiul, 3-4 minute sunt suficiente. 

Optional, scoatem 2-3 creveti pentru a-i pune deasupra la final, indepartam foaia de dafin, apoi adaugam painea si amestecam bine. Punem sare si piper dupa gust. Spargem oul deasupra si iar amestecam bine cat sa omogenizam painea cu oul, cam 2-3 minute.

Puteti adauga putin coriandru proaspat si este gata de servit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão) 288156
retete culinare - Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão) 288157
retete culinare - Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão) 288158
retete culinare - Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão) 288159
retete culinare - Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão) 288160
retete culinare - Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão) 288161

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

03.01.2014, 20:08

interesant

Lia_ 1

03.01.2014, 21:33

acolo se mananaca mult din fauna marina; n-am mai auzit de asa ceva o fi bun

xana 1

03.01.2014, 22:38

Multumesc. Buni, asa e, are gustul destul de puternic a creveti. Mie personal imi place, dar nu fac prea des.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D