Paine integrala

de ancutsa in Retete diabetici, 19 Iul 2016 | 283 vizualizari

 

Acest tip de paine este potrivit pentru diabetici sau cei care tin dieta sau pur si simplu daca doriti vreodata sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • faina integrala cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 350 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare,
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat. Se presara faina pe masa de lucru, se framanta bine aluatul. Se lucreaza altfel cu faina integrala, aluatul e mai faramicios si un pic lipicios.

Se asaza aluatul intr-un vas, se inveleste cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute.

Dupa aceea, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt. Se mai lasa la crescut inca 30 de minute.

Se coace painea la cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumeneste, cam 45-50 de minute. Aveti grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa intoarceti painea ca sa se coaca bine.

Dupa ce se scoate painea, se stropeste cu apa, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la racit.

Pofta Buna!

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/paine-integrala.html

 

RETETA IN IMAGINI

Paine integrala-0
Paine integrala-1
Paine integrala-2
Paine integrala-3

COMENTARII (5)

ancutsa

ancutsa 1

19.07.2016, 19:04

MotanLaOale

MotanLaOale 1

19.07.2016, 20:31

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

20.07.2016, 09:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!