Paine integrala cu secara si chimen

de Rux in Piine, 22 Mar 2011 | 3435 vizualizari

 

O painica sanatoasa si fff gustoasa...chimenul se combina perfect cu secara...

 

INGREDIENTE

  • *500 gr faina integrala
  • *500 gr faina de secara
  • *2 pliculete de drojdie uscata
  • *2 lingurite sare
  • *1 lingurita miere
  • *1 lingurita chimen
  • *550 ml apa calduta
  • *100 ml ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu secara si chimen:

Punem ingredientele uscate in felul urmator in vasul de paine :

Punem faina in vas, pe margine sarea, facem o gropita si punem drojdia uscata in mijloc, deasupra mierea. Turnam cate putina apa calduta si incepem sa framantam. Dupa ce am turnat toata apa punem si uleiul. Aluatul trebuie sa fie dens si totodata elastic. Lasam alutaul la crescut 45 de minute la un loc cald, ungandu-l cu putin ulei si asezand o folie deasupra.

Cand a crescut si si-a dublat volumul, il mai framantam cinci minute si il impartim in trei bucati. Formam trei suluri. Facem o impletitura si asezam in forma dorita si mai lasam la crescut inca 30 de minute. Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea 30 de minute. Lasam sa se raceasca perfect pe un gratar si numai atunci o putem felia . O servim cu placere.

 

TIPS-URI

1

Daca este posibil alegeti faina BIO.

RETETA IN IMAGINI

Paine integrala cu secara si chimen-0
Paine integrala cu secara si chimen-1
Paine integrala cu secara si chimen-2
Paine integrala cu secara si chimen-3
Paine integrala cu secara si chimen-4
Paine integrala cu secara si chimen-5
Paine integrala cu secara si chimen-6
Paine integrala cu secara si chimen-7
Paine integrala cu secara si chimen-8

COMENTARII (31)

Rux

Rux 1

23.03.2011, 14:56

Multumesc dragele mele

divainbucatarie

divainbucatarie 1

24.03.2011, 08:46

adry88

adry88 1

20.05.2011, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!