Paine Irlandeza

de adnia in Piine, 12 Sep 2013 | 3519 vizualizari

 

Cum sa nu iubesti painea facuta in casa? Si cum sa nu-ti gadile narile mirosul de paine proaspata care invadeaza nu doar bucataria, ci toata casa...alearga din camera-n camera, se rostogoleste pe scari, te atrage si te-mbie sa te asezi la masa, te incalzeste intr-o zi racoroasa de toamna?
Insa, gata cu reveria si sa revenim la painea de azi, fara drodjie si fara dospire...Este o paine rapida, care se face usor, iar de gust nu mai vorbim! Iar eu o ador tocmai pentru ca o pot pregati si cand sunt pe fuga, neavand timpul necesar s-o las sa creasca:)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 300 ml iaurt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 55 g fulgi de cereale integrale
  • 250 g faina alba de grau
  • 250 g faina integrala de grau
  • 2-3 linguri seminte (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Irlandeza:

Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine...in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Painea va avea o coaja groasa si crocanta, iar miezul este moale si gustos. Se consuma in max. 2 zile de la preparare, daca mai rezista:))

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Irlandeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelam90 1

12.09.2013, 23:06

Ce bine arataaaa

Xandrinne 1

12.09.2013, 23:36

Ce-mi place painea coapta in casa!

Rocsi 1

13.09.2013, 10:38

Imi place mult acum ca a venit toamna sa dau drumul la cuptor, iar mirosul painii este minunat in acest anotimp

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu iaurt