Paine Irlandeza

de adnia in Piine, 12 Sep 2013 | 1058 vizualizari

 

Cum sa nu iubesti painea facuta in casa? Si cum sa nu-ti gadile narile mirosul de paine proaspata care invadeaza nu doar bucataria, ci toata casa...alearga din camera-n camera, se rostogoleste pe scari, te atrage si te-mbie sa te asezi la masa, te incalzeste intr-o zi racoroasa de toamna?
Insa, gata cu reveria si sa revenim la painea de azi, fara drodjie si fara dospire...Este o paine rapida, care se face usor, iar de gust nu mai vorbim! Iar eu o ador tocmai pentru ca o pot pregati si cand sunt pe fuga, neavand timpul necesar s-o las sa creasca:)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 300 ml iaurt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 55 g fulgi de cereale integrale
  • 250 g faina alba de grau
  • 250 g faina integrala de grau
  • 2-3 linguri seminte (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Irlandeza:

Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine...in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Painea va avea o coaja groasa si crocanta, iar miezul este moale si gustos. Se consuma in max. 2 zile de la preparare, daca mai rezista:))

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine Irlandeza 259415
retete culinare - Paine Irlandeza 259417
retete culinare - Paine Irlandeza 259419

COMENTARII (15)

mihaelam90 1

12.09.2013, 23:06

Ce bine arataaaa

Xandrinne 1

12.09.2013, 23:36

Ce-mi place painea coapta in casa!

Rocsi 1

13.09.2013, 10:38

Imi place mult acum ca a venit toamna sa dau drumul la cuptor, iar mirosul painii este minunat in acest anotimp

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S