Paine irlandeza cu cereale

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 4029 vizualizari

 

De o vreme am tot probat diverse retete de irish bread, insa nici una nu m-a multumit pe deplin, ba prea lipicioase, cu crusta prea tare, ba gustul cam fad, sau prea pronuntat de bicarbonat....asa ca am trecut la creatie sa zic....oricum ideea este ca painica in principal contine iaurt sau lapte acru, faina, sare si bicarbonat, totul depinde cum le combini astfel incat sa-i dai un gust delicios...eu am facut ceva schimbari in bine si am obtinut o reteta grozava!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt
  • 450 gr faina
  • 100 gr fulgi de cereale macinate( eu cumpar Bio pentru micul dejun din Plafar)
  • 2 linguri seminte de in
  • 1 plic de praf de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de seminte de in
  • 1 ou
  • putina apa( 2 linguri)
  • o lingura de faina pentru infainat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza cu cereale:

Am macinat cerealele impreuna cu semintele de in, apoi am cernut faina, am amestecat toate ingredientele si am framantat painica atat cat se se omogenizeze bine.

Am udat mainile cu putina apa, cele doua linguri si am uns painica apoi i-am dat forma si am pus-o in tava rotunda. Crestam usor painea cum dorim. Infainam usor painea.

La cuptorul incins la 200 de grade am copt painica 35 de minute...si gata...am lasat sa se raceasca perfect si am feliat-o...pofta mare la painica irlandeza gustoasa tare! pastrati painea maxim doua zile, de regula painea irlandeza se mananca proaspata! 

TIPS-URI

1

Nu taiati painica fierbinte, asteptati sa se raceasca complet!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza cu cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

27.04.2015, 10:42

Ce fain arata! De mult n-am mai facut o paine in casa.. lipsa de timp..

tarasmariana 1

27.04.2015, 21:34

O bunatate !

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza