Paine la tigaie

de alyss in Piine, 21 Mar 2013 | 5692 vizualizari

 

Aceste painici sunt delicioase si pot fi folosite pentru a face sandvisuri sau pentru a le manca pur si simplu in combinatie cu alte mancaruri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 1, 1/2 linguri sare
  • un pachetel drojdie
  • 2 cani apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Intr-un lighenas adaugam faina, punem sare, apoi o cana de apa incalzita timp de 1 minut la microunde. Pe cea de-a doua cana o incalzim de asemenea un minut la microunde (apa trebuie sa fie calduta nu fierbinte), apoi adaugam drojdia in ea si o dizolvam. Dupa dizolvare adaugam peste toate cele dinainte. Aluatul se framanta bine bine astfel incat sa fie un tot unitar si nu stratificat. In caz ca nu reusiti luati aluatul din lighenas si framantati-l deasupra ca si cum ati da filele unei carti cu ambele maini pana devine un intreg. O sa observati ca devine lipicios dar nu e nimic il repuneti in lighenas si il mai framantati inca o data presurand faina, pana devine rotund si frumos.

Lasam aluatul sa creasca intre 1 si 2 ore (depinde cat de tare va grabiti), apoi luam bucati din el, il intindem, apoi cu un cutit portionam patrate si dreptunghiuri.

Punem cratita pe aragaz si o lasam sa se incalzeasca ca foc mic. Dupa ce devine calda adaugam painicile in ea pentru copt. Intoarcem painicile si pe o parte si pe alta, insa avem grija sa nu se arda, totul se tine sub control la foc mic.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine la tigaie-0
Paine la tigaie-1
Paine la tigaie-2
Paine la tigaie-3
Paine la tigaie-4
Paine la tigaie-5
Paine la tigaie-6
Paine la tigaie-7
Paine la tigaie-8
Paine la tigaie-9
Paine la tigaie-10
Paine la tigaie-11
Paine la tigaie-12
Paine la tigaie-13

COMENTARII (6)

Lau

Lau 1

21.03.2013, 15:54

Rocsi

Rocsi 1

21.03.2013, 20:08

Delicioase!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.03.2013, 12:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!