Paine Margareta

de diana_k in Piine, 12 Noi 2012 | 1662 vizualizari

 

am folsit o reteta de paine graham,cu tarata, dar se poate face si doar cu faina alba.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba
  • 40g tarate de grau
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 2 linguri zahar
  • 350ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Margareta:

Pentru inceput am cernut faina, obligatoriu!! Cu 2 linguri de ulei am uns bine cuva masinii de paine. Am pus faina si taratea, apoi sarea intr-un colt, zaharul cu drojdia in alt colt. Am pornit masina pe programul de framantat, in timp ce paletele amesteca ingredientele am turnat incet apa calduta.

Dupa 4-5 minute am ridicat capacul sa vad care e situatia, nu a mai fost nevoie de nimic. La nevoie se mai adauga apa calduta sau faina.

Dupa ce aluatul a crescut am intins trei foi rotunde In tava unsa cu putin ulei am pus una peste alta cele trei foi, unse cu putin ulei intre ele.
Cu ajutorul unei cani am marcat mijlocul florii. Apoi am impartit-o in 8 petale. In mijlocul fiecarei petale am facut o crestatura si am tras capatul exterior prin ea. Am aranjat frumos floarea, cat mai uniform si am lasat-o la crescut timp de 20 de minute. Apoi am uns-o cu galbenus de ou, am presarat seminte de mac in mijloc si de susan pe petale. In cuptorul bine incalzit la 200g am copt painea timp de 30 de minute.

Imediat ce am scos painea din cuptor am stropit-o cu apa rece si am acoperit-o cu un prosop curat.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine Margareta-0
Paine Margareta-1
Paine Margareta-2
Paine Margareta-3
Paine Margareta-4
Paine Margareta-5
Paine Margareta-6

COMENTARII (22)

_Alina_

_Alina_ 1

13.11.2012, 08:31

Foarte buna si frumoasa!

Sim0na

Sim0na 1

14.11.2012, 18:20

Cat de frumoasa este!! Dar si sanatoasa!!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!