Paine mediteraneana

de Sidy in Piine, 17 Mai 2012 | 4360 vizualizari

 

Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ?
Ce poate fi mai placut decat mirosul imbietor al unui colt de paine proaspat rupt si painea aburinda....cu arome mediteraneene ?
Miresmele acestea imbatatoare le-am gasit in retetele de chifle mediteraneene ale lui RuxyRux . Multumesc mult pentru idee, Ruxy !

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g faina alba( macinata de noi la moara)
  • 140 g faina neagra( de la Plafar)
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • oregano
  • seminte de in
  • chimion
  • rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana:

Introducem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si aromele mediteraneene.

Programam masina pe Aluat(DOUGH) si o lasam sa-si faca programul .

In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam mirodeniile si lasam masina sa-si faca programul  mai departe .

Peste catva timp puteti sa scoateti aluatul din masina, dupa ce e framantat si dospit si sa-l puneti la copt in cuptor, dandu-i o farma rotunda ,sau puteti sa-l lasati in masina sa se coaca in forma masinii.

In curand veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

17.05.2012, 19:40

Cu drag Sidy sunt convinsa ca e minunata!

MIUTA 1

18.05.2012, 12:57

Foarte buna

Sim0na 1

18.05.2012, 22:33

O frumusete de painica ai facut!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine mediteraneana la tava