Paine Naan

de bucatarimcudiana in Piine, 18 Mar 2011 | 2258 vizualizari

 

sunt minunate painicile astea le fac de cel putin 3 ori pe saptamana

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. de apa calduta
  • 1 lgr drojdie
  • 500 gr. faina alba
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 lg lapte batut
  • 1 lgr zahar
  • 1 lgr sare
  • 1 lgr praf de copt
  • unt pentru uns
  • faina pentru intins aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Naan:

aluatul l-am facut la masina de paine, am pus mai intai ingredientele lichide dupa care am pus ingredientele solide , am setat masina la programul de framantat si dospit . dupa 1 ora si 30 min, aluatul l-am rasturnat pe blatul de lucru infainat , l-am impartit in 12 parti cat mai egale.

6 buc le-am intins aproximativ rotunde cam cat .....un CD sau DVD{acum nu gasesc alta asemanare}, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus la cuptorul incins in prealabil la temperatura cea mai mare, dupa aproximatic 5-6 min{depinde de cuptor} painicile se intorc pe cealalta parte si dupa alte 5-6 min. gata cat timp se coace prima tava ma ocup de a doua tava cu restul de 6 painici pe care le-am dat o forma mai lunguiata deci si cu acestea am procedat ca mai sus la copt.
cand le scot din cuptor le ung pe ambele fete cu unt topit.

 

TIPS-URI

1

 se coc la foc iute

RETETA IN IMAGINI

Paine Naan-0
Paine Naan-1
Paine Naan-2
Paine Naan-3
Paine Naan-4
Paine Naan-5

COMENTARII (15)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

sa incerci kamy, sunt sigura ca o sa iti placa

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

da elena sunt goale, se umfla la cuptor
se pot umple cu mezeluri sau cu salata

adry88

adry88 1

26.05.2011, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01