Paine neagra cu cartofi

de MotanLaOale in Piine, 19 Apr 2011 | 8636 vizualizari

 

Trebuie sa multumesc lui Ruxy Rux pentru ca m-am apucat sa fac paine. Este prima paine facuta, foatre buna a iesit dar aspectul lasa de dorit.

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina de grau neagra
  • 400g cartofi
  • 40g drojdie
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu cartofi:

Cartofii se fierb in coaje cu putina sare circa 30 minute.

Se curata fierbinti si se mixeaza pana devin o pasta. Se mixeaza fierbinti ca sa nu devina cleiosi.

Intr-un castron mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 100ml apa, cartofii si 100g faina.

Se amesteca pana la omogenizare, se presara cu faina, se acopera cu un servet si se lasa la caldura 30-40 minute.

Cand a crescut maiaua se pune sarea, 400ml apa, restul de faina si se amesteca intai cu lingura si apoi se framanta bine 20 minute. Aluatul trebuie sa-si pastreze forma.

Se presara cu faina, se acopera cu servetul si se lasa la caldura 30 minute.

Se mai framanta 2-3 minute pentru stimularea activitatii drojdiei si se lasa la crescut inca 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna pe blatul infainat se framinta putin, se da forma painii (eu am vrut sa iasa ca painea ardeleneasca....mareee) se pune in tava tapetata cu hartie si presarata cu faina, se acopera si se lasa sa creasca inca 20 minute.

Se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura medie 50-60 minute.

Inainte sa fie gata se scoate si se unge cu apa cu o pensula si se introduce inapoi in cuptor pana este gata.

Se scoate pe un servet pus pe un gratar pana se raceste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine traditionala greceasca cu masline