Paine neagra cu germeni de grau

de Valclaudia in Piine, 5 Mai 2014 | 5841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 500 ml apa calduta
  • 150 gr. iaurt
  • 30 gr. drojdie
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (cu varf) de sare
  • cca 30 ml ulei
  • seminte de in (30 gr.)
  • germeni de grau (de-o zi, cca. 1 mana)
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu germeni de grau:

Pornim cuptorul si-l setam la 50 grade in vederea preincalzirii din timp.

Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si iaurtul (la temperatura camerei).

Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.

Din cand in cand mai turnam putin ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini, la final incorporam si germenii de grau in aluat.

Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei, asezam aluatul in forma, daca dorim pastram o mica parte de aluat sa decoram painica dupa bunul plac, apoi presaram seminte de in si sare grunjoasa.

Lasam la dospit inca 20 minute,apoi dam forma in cuptorul preincalzit si lasam painea la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade.

Dupa ce s-a copt, scoatem painea asa fierbinte din forma, o acoperim cu un prosop curat de bucatarie si o lasam sa se raceasca inainte de feliere.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu germeni de grau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

06.05.2014, 09:06

interesant , buna painica de casa oricum

Satisfyyourcravings 1

06.05.2014, 09:41

Sigur e delicioasa!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine spaniola - Pan de Horno