Paine Paysan cu cimbru verde

de Sylvia in Piine, 11 Mai 2010 | 2412 vizualizari

 

Am facut o reteta de paine paysan care este o paine foarte gustoasa si satioasa si m-am gandit sa pun deasupra putin cimbru verde tocat marunt de tot , initial m-am gandit la aspect dar si gustul a fost nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame faina alba T55,
  • 50 grame faina neagra,
  • 250 ml apa calduta,
  • 25 grame drojdie,
  • putina sare,
  • o lingurita miere sau zahar brun,
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui,
  • o crenguta cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Paysan cu cimbru verde:

Toate ingredientele le-am pus in masina de facut paine  pe programul de framantat si dospit.

 Dupa ce aluatul a dospit l-am modelat sub forma unei franzele, am crestat-o  si am presarat cimbru tocat marunt si am mai lasat-o la dospit inca 15-20 minute.

 Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 210 grade pentru 35 de minute apoi eu am mai lasat-o 5 minute la temperatura maxima  pentru a face crusta aurie.

 A iesit o minunatie  de paine si s-a pastrat proaspata si a doua zi,va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine Paysan cu cimbru verde-0
Paine Paysan cu cimbru verde-1
Paine Paysan cu cimbru verde-2

COMENTARII (11)

nadina73 1

13.05.2010, 01:48

foarte bine arata ,5 furci si trebuie sa incerc arata foarte bine

gaby_duceag 1

13.05.2010, 19:03

ce aroma trebuie sa aiba!

Sylvia 1

14.05.2010, 14:09

Multumesc fetelor. Tocmai am cumparat o carte cu retete de paine nu prea am facut in ultima vreme dar o sa ma reapuc , am vazut paine cu tot felul de arome trebuie sa mai testez si alte retete.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41