Paine pufoasa

de Swanheart in Piine, 26 Noi 2009 | 6668 vizualizari

 

Uneori ma plictisesc de clasica reteta, si incerc diferite tipuri de paine (bine-nteles ca ma inspir din retete gasite prin reviste, internet).

 

INGREDIENTE

  •  
    • 210 ml lapte
    • 60 ml apa calduta
    • 1 ou
    • 55 gr. unt (la temperatura camerei)
    • 1 masura mare de zahar
    • 2 masuri mici de sare
    • 400 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
    • 2 masuri mici de drojdie uscat
    • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
    • condimente: susan, chimen, boia, patrunjel proaspat sau uscat, etc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Se aseaza ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus, mai putin galbenusul si condimentele. Se face un aluat care se lasa la crescut, folosind programul pentru aluat.


Dupa ce e gata aluatul, se imparte in bucati egale, si se formeaza niste mingiute, care se aseaza intr-o tava rotunda. Se mai lasa 20 de min. la crescut, acoperite cu un prosopel.


Dupa cele 20 de min, se ung mingiutele cu galbenusul, si se presara condimentele, in functie de preferinte. Se coace in cuptorul incins al aragazului.


Iese o paine pufoasa, cu coaja foarte buna. Eu am mancat-o cu slanita topita (aveam o pofta teribila), pe care de obicei o fac in frigare, afara la foc, dar de data aceasta am topit-o in tigaie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine pufoasa 11219
retete culinare - Paine pufoasa 11220
retete culinare - Paine pufoasa 11221
retete culinare - Paine pufoasa 11222
retete culinare - Paine pufoasa 11223
retete culinare - Paine pufoasa 11224
retete culinare - Paine pufoasa 11225

COMENTARII (13)

Oana 1

27.11.2009, 22:23

Eu fac paine doar cu 000, cand fac cu alt tip nu imi iese

Michelle 1

29.11.2009, 09:45

ce bine arata

Rux 1

14.11.2010, 20:20

Arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!