Paine pufoasa

de Swanheart in Piine, 26 Noi 2009 | 6708 vizualizari

 

Uneori ma plictisesc de clasica reteta, si incerc diferite tipuri de paine (bine-nteles ca ma inspir din retete gasite prin reviste, internet).

 

INGREDIENTE

  •  
    • 210 ml lapte
    • 60 ml apa calduta
    • 1 ou
    • 55 gr. unt (la temperatura camerei)
    • 1 masura mare de zahar
    • 2 masuri mici de sare
    • 400 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
    • 2 masuri mici de drojdie uscat
    • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
    • condimente: susan, chimen, boia, patrunjel proaspat sau uscat, etc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Se aseaza ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus, mai putin galbenusul si condimentele. Se face un aluat care se lasa la crescut, folosind programul pentru aluat.

Dupa ce e gata aluatul, se imparte in bucati egale, si se formeaza niste mingiute, care se aseaza intr-o tava rotunda. Se mai lasa 20 de min. la crescut, acoperite cu un prosopel.

Dupa cele 20 de min, se ung mingiutele cu galbenusul, si se presara condimentele, in functie de preferinte. Se coace in cuptorul incins al aragazului.

Iese o paine pufoasa, cu coaja foarte buna. Eu am mancat-o cu slanita topita (aveam o pofta teribila), pe care de obicei o fac in frigare, afara la foc, dar de data aceasta am topit-o in tigaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Paine pufoasa-0
Paine pufoasa-1
Paine pufoasa-2
Paine pufoasa-3
Paine pufoasa-4
Paine pufoasa-5
Paine pufoasa-6

COMENTARII (13)

Oana 1

27.11.2009, 22:23

Eu fac paine doar cu 000, cand fac cu alt tip nu imi iese

Michelle 1

29.11.2009, 09:45

ce bine arata

Rux 1

14.11.2010, 20:20

Arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20