Paine rapida (fara framantare)

de deyutzky in Piine, 5 Oct 2014 | 6313 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si de la Laura Adamache. Multumesc! >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 370 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de miere
  • 1 si 1/2 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida (fara framantare):

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem apa calduta in care dizolvam drojdia si mierea.

Punem acum si sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn pana la omogenizare.

Consistenta aluatului trebuie sa fie moale. Peste aluat vom presara putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald aprox 1h 30 min.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul cu grija.

Nu vom rasturna aluatul cu fundul in sus, acesta trebuie pus in tava exact asa cum a crescut in bol, astfel incat aerul sa nu iasa afara din el.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aprox.45-50 de minute, pana cand se rumeneste la suprafata.

O scoatem si o lasam la racit.

Are o consistenta crocanta la exterior si moale la interior. 

Pofta buna! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida (fara framantare)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu smantana si iaurt