Paine rapida in 30 de minute

de CarmenBlue in Piine, 13 Mai 2014 | 879 vizualizari

 

Si a sosit momentul sa fac si eu prima mea paine. Sursa mea de inspiratie:
http://www.lauraadamache.ro/2013/11/paine-rapida-in-30-de-minute.html#_

Pozele nu sunt asa de reusite (si nici painea nu e asa frumoasa ca a Laurei, :D), dar, avand in vedere ca e prima mea incercare, ma bucur totusi ca a iesit si ca ai mei ai fost incantati!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata (1 plic Dr. Otker)
  • 110 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida in 30 de minute:

Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.

Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.

Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.

Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara. O rulam, dandu-i o forma de franzela si o asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Efectuam trei incizii pe suprafata painii. Incalzim cuptorul, la temperatura maxima, pentru 1-2 minute, apoi il stingem.

Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.

Dupa 30 de minute, fara sa scoatem tava din cuptor, fixam temperatura cuptorului la 200°C si coacem painea pentru 40-45 minute. Daca painea se bronzeaza prea mult, o putem acoperi cu o folie de alumniu, dupa primele 20-30 minute.

O lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem si o mancam. Are o consistenta deosebita.

 

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa incerc reteta folosind faina pentru paine si nu 000.

2

Am impachetat-o calda intr-un servet de bumbac si a fost proaspata si moale si a doua zi.

3

Am scris reteta Laurei Adamache punct cu punct pentru ca asa am urmat-o si eu, mi s-a parut foarte clara si am avut rezultate foarte bune.

4

Din nou, multumesc, Laura Adamache <3

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine rapida in 30 de minute 318685
retete culinare - Paine rapida in 30 de minute 318686
retete culinare - Paine rapida in 30 de minute 318687
retete culinare - Paine rapida in 30 de minute 318689

COMENTARII (5)

babi5 1

13.05.2014, 13:34

si eu am pine in cuptor s

merisor 1

13.05.2014, 18:13

Foarte buna!

CarmenBlue 1

14.05.2014, 10:12

Va multumesc si va sarut Voi, prietenii mei dragi, m-ati invatat si mi-ati dat incredere in mine. Familia mea si cu mine va multumim.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: