Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui

de Sylvia in Piine, 27 Apr 2010 | 2405 vizualizari

 

Am facut de o multime de ori reteta asta, este una din preferatele mele. Am gasit-o din blogul Mihaelei, “Bunatati din bucataria mea” si am tot repetata si adaptata la reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • 550 grame faina alba tip 55,
  • 60 grame unt, sare,
  • 3 linguri seminte floarea soarelui ( Bio iau eu mai nou°,
  • un cub drojdie prospata de 25 grame,
  •  350 ml lapte,
  • o ligurita zahar brun.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui:

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine, trebuie sa avem un aluat ferm pe care il lasam la dospit 30 de minute. Dupa aceea modelam o paine rotunda mai mare sau 2 painici mai mici, eu am optat pentru cea de-a doua varianta.

 Am crestat in patrat painicile, le-am facut pe una cu faina si pe cealalta cu seminte de floarea soarelui si le-am mai lasat la dospit 20 de minute. Se coc la 210 grade pentru 30-35 minute, la sfarsit am mai lasat 3 minute la temperatura maxima sa iasa rumenite.

 A iesit super pufoasa si si cu o aroma deosebite de la seminte, va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui 28914
retete culinare - Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui 28915
retete culinare - Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui 28916
retete culinare - Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui 28917

COMENTARII (6)

silvi0ara 1

27.04.2010, 12:35

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:14

Ce bine arata....nici eu nu prea mananc paine dar asta imi face cu ochiul si parca ,parca asi rupe un colt............
5 furcu si salvat................

gaby_duceag 1

28.04.2010, 10:16

foarte faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D