Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui

de Sylvia in Piine, 27 Apr 2010 | 4678 vizualizari

 

Am facut de o multime de ori reteta asta, este una din preferatele mele. Am gasit-o din blogul Mihaelei, “Bunatati din bucataria mea” si am tot repetata si adaptata la reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • 550 grame faina alba tip 55,
  • 60 grame unt, sare,
  • 3 linguri seminte floarea soarelui ( Bio iau eu mai nou°,
  • un cub drojdie prospata de 25 grame,
  •  350 ml lapte,
  • o ligurita zahar brun.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui:

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine, trebuie sa avem un aluat ferm pe care il lasam la dospit 30 de minute. Dupa aceea modelam o paine rotunda mai mare sau 2 painici mai mici, eu am optat pentru cea de-a doua varianta.

 Am crestat in patrat painicile, le-am facut pe una cu faina si pe cealalta cu seminte de floarea soarelui si le-am mai lasat la dospit 20 de minute. Se coc la 210 grade pentru 30-35 minute, la sfarsit am mai lasat 3 minute la temperatura maxima sa iasa rumenite.

 A iesit super pufoasa si si cu o aroma deosebite de la seminte, va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

silvi0ara 1

27.04.2010, 12:35

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:14

Ce bine arata....nici eu nu prea mananc paine dar asta imi face cu ochiul si parca ,parca asi rupe un colt............
5 furcu si salvat................

gaby_duceag 1

28.04.2010, 10:16

foarte faine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine spaniola - Pan de Horno