Paine rotunda impletita

de Miha in Piine, 2 Oct 2009 | 8597 vizualizari

 

inspirata de Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda impletita:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. :)
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.


Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.


Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.


Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.


Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.


Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paine rotunda impletita 8126
retete culinare - Paine rotunda impletita 8127
retete culinare - Paine rotunda impletita 8128
retete culinare - Paine rotunda impletita 8129
retete culinare - Paine rotunda impletita 8130
retete culinare - Paine rotunda impletita 8131
retete culinare - Paine rotunda impletita 8132

COMENTARII (31)

Oana 1

14.10.2009, 20:22

O, Doamne! ce tragedie!!!

Miha 1

14.10.2009, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20